maanantai 9. huhtikuuta 2007

Hame nurkkaan ja maailma pelastuu


Look, I'm back in my thin pants again!

Brittein saarilla aikovat ratkaista koulutyttöjen ylipaino-ongelman: tytöt muuttuvat passiivisista sivustakatsojista aktiivisiksi toimijoiksi, kun kouluasun hame vaihdetaan housuihin ja lenkkarit ovat pakolliset (Guardian 9.4.07). NU epäilee, että lieneekö kyse pelkästä vaatetuksesta, etteivät tytöt uskallaudu välitunnilla liikkumaan ja osallistumaan samalla tavalla kuin pojat. Miksei muka hameessa voisi juosta?

Konkretiaa mielikuvista passiivisista tytöistä ja aktiivisista pojista sai ihailla, kun Intersport mainosti televisiossa lasten polkupyöriä: "Prinsessoille omat ihanat pyörät, ja sitten menopelit vähän kovemmille kuskeille". NU:n käsityksen mukaan kyseisessä mainoksessa "prinsessoilla" viitattiin söpösti hiljaa ajeleviin tyttöihin ja "kovemmilla kuskeilla" aktiivisesti liikkuviin poikiin. Ainakaan kuvamateriaalissa ei esitelty tiaraan somistautunutta tyttöä rallikrossaamassa pinkillä maastopyörällä. Myynti kaksinkertaistuu, kun myydään tyttöjen ja poikien tavarat erikseen. Tyttöjä passiivistetaan useilla tavoilla mielikuvien tasolla. Ei taida pelkkä hameen nurkkaan heitto tässä riittää.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Huh, huh. jaa että passiivistetaan vielä? mitenköhän se onnistuu? nyt on näemmä tultu tulokseen että ylipaino-ongelmat ovatkin mainosalan valtavan passiivistavisen tuotosta! kuulkaa nyt järkevät ihmiset. ei ne läskit vyötärölle kerry mainosten takia. ihan omasta päästä se lähtee. ja todellakin tarkoitan päästä. itsekuria, muijat. olisiko pikemminkin niin että hurjaa vauhtia rakastavat jätkät luonnostaan tykkää kokeilla extremeä (oletko kuullut She-Duudsoneista? et? no etpä!) ja tytöt nyt vaan antavat mainosten passiivistaa itseään, keksivätpä siihen ehkä loistokkaita syitäkin miksi ei tarvitsisi liikkua. kyllä se on omasta päästä aina lähtöihin. kovakuntoinen kroppa hankitaan itse, sukupuolesta riippumatta! danke!