perjantai 7. joulukuuta 2007

Mikä-sen-mömmön-nimi-nyt-olikaan heikentää sitä-ööö-jotain

Ekstaasi heikentää sanamuistia (Schilt ym. Psychol Med, in press). Aiemmat tutkimukset ovat antaeet ristiriitaisia tuloksia 3,4-metyleeni-dioksi-metamfetamiinin (MDMA) muistivaikutuksista, kun on otettu huomioon muiden päihteiden samanaikainen käyttö.
Tutkittavat (n=71) rekrytoitiin bilepaikoilta ja puskaradion välityksellä ja heille tehtiin laaja neuropsykologinen tutkimus. Usean päihteen käyttöä tutkittiin itseilmoituksen lisäksi myös virtsa- ja hiusnäyttein ja tilastollisessa mallintamisessa huomioitiin eri päihteiden päällekkäinen vaikutus. Tutkittavat olivat keskimäärin napanneet 327 essonappia elämänsä aikana (vaihteluväli 15-2000).
Tutkijoiden mukaan verbaalisen muistin heikkeneminen oli spesifistä ekstaasin käytölle ja sanojen mieleen painaminen oli sen hankalampaa mitä enemmän essoa oli elämänsä aikana nappaillut. Muutoin neuropsykologisessa testauksessa ekstaasin käytöstä ei pahempia ongelmia ilmennyt.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mielestäni huolestuttavinta ekstaasissa on sen pysyvät vaikutukset serotoniinin tuotannossa, elekää syökö niitä liikaa niin pysytte ilosina :)

-90420

Pahalapsi kirjoitti...

Kyllähän se ekstaasi pidemmän päälle käytettynä on ihan varmasti haitaksi : F