tiistai 14. elokuuta 2007

Sokerihumalaisia naisia

Sokeri kilahtaa hattuun eri tavalla naisilla ja miehillä. Turkulaistutkijat PET-kuvansivat D2-reseptoritsysteemiä lihavilla ja hoikilla miehillä ja naisilla (Haltia ym. Synapse Sep 2007). Alunperin otaksuma oli, että markkerina ollut raklopridi sitoutuisi eri tavalla hoikilla ja lihavilla koehenkilöillä i.v.-sokerin jälkeen. Tällaista eroa ei kuitenkaan havaittu. Sen sijaan naisilla merkkiaineen sitoututumien D2-respetoreihin lisääntyi i.v.-sokerin jälkeen, ja vastaavasti väheni miehillä. Tutkijat otaksuivat, että erot D2-puolen toiminnassa johtuisivat interaktoista mm. glukoosin, dopamiinin, sukupuolihormonien ja leptiinin kesken. Lihavuustutkimus on tällä hetkellä hoteinta hottia, ja hienoa että Turuus' ollaan ajan hermolla.
Sokeririippuvuuden kiistelty olemus alkaa pikkuhiljaa konkretisoitua. NU jäi turkulaistutkimuksen jälijiltä pohtimaan että jos naiset reagoivat sokeriin eri tavalla kuin miehet, niin ovatko lihavuuden biologiset mekanismit miehillä ja naisilla erilaiset? Jos naiset mussuttavat makeaa, niin napsahtaako dopamiinimyrsky retroseksuaalimiehellä rasvaisesta pyttipannusta?

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oi, achei teu blog pelo google tá bem interessante gostei desse post. Quando der dá uma passada pelo meu blog, é sobre camisetas personalizadas, mostra passo a passo como criar uma camiseta personalizada bem maneira. Se você quiser linkar meu blog no seu eu ficaria agradecido, até mais e sucesso.(If you speak English can see the version in English of the Camiseta Personalizada.If he will be possible add my blog in your blogroll I thankful, bye friend).

Nuppiuutisoija kirjoitti...

No me diga! Espanjalainen, mutta kovin yritteliäs lukija! No hablo español, camiseta-ystäväni, mujer NU ei aio mainostaa sivuillaan minkäälaisia tuótteita.