torstai 9. elokuuta 2007

Kannabismania?

Lisää jäitä hattuun, kannabiksen laillistajat! Hollantilaistutkimuksessa (van Laar et al., Addiction Aug 2007) osoitettiin, että kannabiksen käyttö frekvenssistä riippumatta lisää mielialahäiriöiden riskiä. Mielenkiintoista oli, että riski oli eritysesti koholla bipolaarihäiriön osalta. Aiemmissa tutkimuksissa kannabiksen yhteydestä skitsofreniaan ja psykoosioireisiin on saatu näyttöä (Moore et al., Lancet July 2007), joskin riskikertoimet ovat olleet kohtalaisen vaatimattomia.
Kannabiksesta saataneen muutakin irti kuin THC-huuruisia pössyttelyhetkiä. Kannabiksesta eristettävät muut kannabinoidit kuten kannabidioli ja kannabigeroli ovat tutkimuksen alla useisiin erilaisiin tauteihin ja olotiloihin.
Tutkimustiedon valossa NU ei suosittele pössyttelyä.
Koska asioilla pakkaa olemaan useita puolia, annetaan vapaassa maailmassa myös toisenlaisten mielipiteiden kukkia.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kannabis ei ole tuttu, toivottavasti voin kysyä ihan teknistä asiaa. Olen lisännyt sinut suosikkeihin, mutta se tallentaa vain ko. kuukauden. Siis kun lisäsin sinut heinäkuussa, elokuu ei enää näy, jos en hae sitä arkistosta. Eli onko jatkuvuus hukassa minulta vai tekniikalta?

Nuppiuutisoija kirjoitti...

Mukavaa olla suosikki niin heinä- kuin elokuussa!

Jos tallennat selaimen kirjanmerkkeihin, niin käytä osoitetta: http://www.nuppiuutisia.blogspot.com

Muutoin selain hakee sen jutun kohdalta, jonka olet merkinnyt kirjanmerkiksi.

Anonyymi kirjoitti...

No huhhuh... alkaisivat tutkimaan tarkemmin niitä psykoosilääkkeitä ja niitten "olotiloja" uskos budin olevan jo tutkittujuttu. Keskittysivät olennaiseen, syy ja seuraussuhteet on selvillä mutta missä on parannuskeino?

-90420