torstai 31. toukokuuta 2007

Missä viipyy apteekkiale?

NU päästeli mennessään noin 8000 kg hiilidioksidia (ei pelkästään flatulenssina) matkallaan San Diegoon Kaliforniaan vuotuiseen Ameriikan Psykiatriyhdistyksen järjestämään kongressiin. Matkan tuloksena oli, että NU:n uskomus aivoissa taphtuviin toimintoihin vahvistui entisestään. Maailman äärissä NU matkaili myös Meksikossa, missä lääkemarkkinointi ei ole niin nöpönnuukasti kontrolloitua kuin kotoisessa maassamme. Kaikenlaista troppia ihan mihin tahansa oli saatavilla ja todennäköisesti takahuoneesta olisivat irroneet vaikka sopivat munuaiset matkaan. Elinsiirrännäiset muuten kannattaa kuljettaa vartaloon teipattuina takaisin Yhdysvaltojen puolelle - kassit läpivalaistaan rajalla.
NU totesi Meksikossa, että suomalaiset apteekkarit ja Apteekkariliitto ovat jääneet markkinoinnissaan ja tavoitteissaan pahasti toissa vuosisadalle. Missä ovat apteekkien sisäänheittäjät shitymarkettien sivupisteissä? Missä on suomalainen lääkkeiden nettimyynti? Miksei soi apteekin ovella masennusteemaviikon yhteydessä kaiuttimissa Eppu Normaalin Murheellisten laulujen maa? Kela roikottaa perus- ja erityiskorvattavuuspäätöksiään uusien lääkkeiden osalta ja lääkerepertuaari laahaa käytännössä vuosia perässä. Eikö tässä olisi loistava markkinarako suomalaisille apteekkareille?
Apteekkariliiton tavoitteena on "kehittää eettisesti ja ammatillisesti korkeatasoista apteekkitoimintaa osana suomalaista terveydenhuoltoa". Pienillä paikkakunnilla apteekeissa geneeristen valmisteiden repertuaari on usein niukka, ja lääkkeet saa todennäköisesti edullisemmin isommalta paikkakunnalta, missä kilpailua on enemmän. Eettistähän oli myös taanna vuosina itkeä, ettei nikotiinikorvaustuotteita voi laittaa kauppoihin myytäväksi, kun laadukas neuvonta puuttuu. Just joo - eikä ollut oma lehmä ojassa, ei niin millään. Bisnes is bisnes, ihan niinkuin Tijuanassa.

Ei kommentteja: