torstai 17. toukokuuta 2007

Hyvää LBGT-päivää!


Tänään 17.5. vietetään kansainvälistä homo- ja transfobian vastaista päivää. Esimerkiksi Puolassa loukataan ihmisoikeuksia kieltämällä pride-kulkueet ja valtionjohto levittää homofobisia ajatusmalleja. Homohakkaus ei ole vieras ilmiö Suomessakaan ja syrjinnän pelossa seksuaalisesta suuntaumisesta ei usein uskalleta kertoa edes työkavereille.

Aika hissukseen ovat myös terveydenhuollon parissa työskentelevät LBGT-ihmiset. Anna Vanhalan Pro Gradu-tutkielmassa (HY, sosiologian laitos 2003) terveydenhuollon homo-, lesbo- ja bityöntekijöistä vajaa kolmannes ei ollut kertonut työpaikalla lainkaan seksuaaliseen suuntautumisestaan. Kolmasosa oli kertonut yhdelle tai muutamalle työtovereista, ja saman verran oli avoimia kaikille tai lähes kaikille työyhteisössä. Salaamiseen ja kertomiseen liittyi erilaisia strategiota sukupuolineutraalien termien käyttämisestä täydelliseen vaikenemiseen.
"Fasistisen kirkon tasa-arvohömpötyslinjaa" suhteessa LBGT-ihmisiin NU ei viitsi edes kommetoida. Pahkasika-vainaan kehotuksin: LBGT-ihminen: vaikene kahdella kotimaisella sekä työpaikalla että seurakunnassa. Mikäli elo Suomessa ahdistaa, voi muuttaa seksuaalipakolaiseksi maailman pienimpään kuningaskuntaan:Tyynellä Valtamerellä sijaitseva Gay&Lesbian Kingdom julisti sodan Australiaa vastaan 13.9.2004 ja pitää itseään itsenäisenä valtiona. Darling, isn't this gourgeous!

Ei kommentteja: