tiistai 8. toukokuuta 2007

Ranttalielämää

Brittitutkimuksen mukaan naisten kanssa seksiä harrastaa joka 12. nainen. Mercer ym. (Am J Pub Health epub Apr 2007) haastattelivat 16-44-vuotiata naisia (n=6399) ja raportoivat että noin 4.9% naisista oli harrastanut koko elämänsä aikana seksiä ainoastaan naisten kanssa. Tutkimuksen mukaan 2.8% naisista (n=178) oli kokenut naisseksiä edeltävän 5 vuoden aikana. Heistä 4/5 oli harrastanut seksiä myös miesten kanssa tänä aikana. Tämä naisryhmä käytti hetero- tai lesbo-orientoituneisiin verrattuna enemmän alkoholia, tupakkaa sekä i.v.-huumeita. Heillä oli myös enemmän miespuolisia seksikumppaneita, suojaamattomia yhdyntöjä, sukupuolitauteja ja abortteja.

NU ihmettelee, eivätkö lesbot vietäkään ranttalielämää? Eikö ole vauhtia ja vaarallisia tilanteita? Olisiko bisse-elo villimpää kuin lesbona tai heterona? Tällaisen tulkinnan osalta NU haluaa tuoda esille, että pitkissä nais- tai miessuhteissa voi myös elää biseksuaalisesti orientoituneita naisia, eikä tutkimustulos sinänsä kerro biseksuaalisuuden vaaroista.
Vaikka näyttää siltä, että molempiin sukupuoliin suuntautuva seksuaalinen aktiviteetti liittyy useanlaisiin terveysriskeihin, niin NU muistuttaa, että sukupuoli liittyy terveysriskeihin vielä selkeämmin. Miehenä eläminen on paljon vaarallisempaa kuin naisena. Jos haluaa olla avoin sukupuolitulkinnoille tai kokee sukupuoli-identiteettihämmennystä, niin NU suosittelee sukupuolensa testaamista. Kyseinen testi ei edellytä posken limakalvon raapimista.

Ei kommentteja: